איך לשמור על הניקיון ולשמר את ריהוט הגן\הגג והמרפסת?

לאחרונה, נתקלנו בשאלה חשובה ביותר: "איך ניתן לשמור על הריהוט בגינה נקי ככל האפשר?" שאלה מצוינת. ישנם לא מעט פתרונות, ודרכים לנקות ולשמר את ריהוט הגן שלנו. אז מה עלינו לעשות בדיוק? איך נשמור הריהוט נקי לאורך כל השנה? הנה כל מה שנצטרך לדעת:

  1. איפה אנו גרים – שאלה שנשמעת מטופשת, אך תבינו את חשיבותה בקרוב.
  2. מפוח עלים – איך הוא קשור? מה?! 
  3. הניקיון, דרכי הניקוי וכו'…
  4. חומרים נגד מים, מהם החומרים השימושיים? ומה מעבר.
  5. כללי הזהירות הניקיון: מה חשוב לדעת? כיצד להחכים וללמוד מטעויות העבר.
  6. לסיכום, ממש “בקטנה”.

מזג האוויר בסביבת מגורינו – האם הוא באמת משנה?

אז, קודם כל, חשוב להתחשב במזג האוויר האופייני לסביבת מגורינו (גשמים לעיתים קרובות? חום אימים? הכל ביחד?). למה זה בכלל משנה? ובכן, לכל רהיט תגובה שונה לסוגי האקלים השונים, ואותו הדבר תקף לבד, המגיע עמו. נניח ואנו מתגוררים בסביבה “רטובה”, אנו נצטרך לדאוג שהריהוט תמיד יישאר יבש. למשל, בצפון: נוכל להשתמש בשמשייה או ברשת צל רחבה. ולהפך, במידה ואנחנו מתגוררים בסביבה חמה, עם מעט משקעים, חשוב שנדאג לרשת צל רחבה ו/או שמשיה, על מנת להגן מפני השמש על הרהיטים השונים (כן, חשוב לעשות את זה!).

מפוח עלים – אין מה לעשות, לעיתים הלכלוך בלתי נמנע

אולי זה נשמע לכם די מטופש וכלל לא הגיוני, אך לניקוי עלים הנושרים מהעץ ו/או לכלוכים אחרים, מפוח העלים בעל 2 יתרונות בולטים: זמן עבודה מינימלי, וכוח פיזור מרשים. בעבר, נהגנו להשתמש רק במטאטא ובמקלות לפיזור האבק. אולם, כל העסק לא צלח במיוחד. למה? טוב, העלים נתפסו, ולעיתים גם נמרחו על הבד של מערכת הישיבה במרפסת, בייחוד אם הם היו רטובים (לא דאגנו לפנות אותם כמו שצריך, בכל זאת). השימוש במפוח העלים גרם לנו להבין את היתרונות הנהדרים שלו. ללא ספק נחסך לנו זמן יקר בעזרתו.

ועכשיו, הגיע הניקיון, התחביב האהוב עלינו…

הגיע זמנו של התחביב האהוב עלינו, הניקיון (לא באמת…). בכל אופן, למזלנו, הכיסויים על הספות ופינות הישיבה בגינה ניתנים להסרה. כך שבמקרה הזה, ניתן פשוט לזרוק אותם לכביסה, ונגמר הסיפור. לאחר מכן, ניקוי הספה, לצערנו, מצריך לא מעט כוח, ולרוב גם מעייף מאוד. מה הצד החיובי? יש חומר ניקוי לספה, בו אנו משתמשים לפעמים, המקל על עבודת הידיים. שמו הל החומר הוא "סונקס", מסוג אקסטרים. החומר מיועד בעיקר לריפודים של רכב, אך לספה שלי, אישית, הוא מספיק.

סך הכל 45 ₪ מאתר גרופון. עדיין לא בטוחים? טוב, מומלץ לקפוץ לאחת מחנויות הבית והניקיון, ולשאול ספציפית לגבי מצבכם. כך, תקבלו את החומר המתאים ביותר בעמדת המכירה. מניסיון, השתדלו לפרט כמה שניתן – זה כמעט תמיד עובד. לא עזר? טוב, תמיד אפשר לקנות את אחד מחומרי סנו ו/או חומרי יעקבי לניקיון ספות – קיימים עשרות מוצרים בתחום. חשוב להקפיד להתאים בין חומר הניקיון לסוג הבד.

חומר נוסף ומומלץ לניקוי ספות מקצועי, אשר צץ באינטרנט לאחרונה: PuraTEX – שווה לנסות.

תהליך הניקיון: רססו את החומר על המקומות המלוכלכים \ מדיפי הריח הרע. לאחר מכן, חכו מספר דקות בודדות, ועברו באמצעות מברשת מעץ על המקומות ה־”נגועים” בצורה יסודית (במילים אחרות: “קרצפו” אותם). ו… קסם! כמעט חדש. הניקיון הנהדר שהחומרים משאירים נוטה להחזיק לא מעט זמן, אז זהו, כמובן, יתרון נוסף.

אגב: את המברשות תוכלו לקנות לא רק בארץ, אלא גם דרך אמזון בלחיצה כאן.

הצטיידו בחומרים המגנים מפני מים וגשמים

כיום, נמכרות לא מעט תוספות לריהוט גן. אחד מחוקי הברזל: יש גשם? יש כיסוי. רשתות צל נחמדות והכל, אך ליתר ביטחון, עדיף שנצטייד בכיסויים לפינות הישיבה, על כל מקרה. בסופו של דבר, הכל השקענו בהן לא מעט כסף. אז למי נפנה בנידון? לאחת מהחנויות הקרובות לביתנו המתמחות בהצללה. עם זאת, ישנן אפשרויות נוספות. ידידכם הנאמן (לא אני) גוגל, טוען כי יש לא מעט מוצרים זולים בתחום, בעיקר באמזון (אגב, אמזון כבר זמין בעברית). את הכיסוי לפינת הישיבה תמצאו כאן. אל דאגה, כבר בדקנו, אמזון שולחת את המוצר לישראל, בעלות של רק 175 ₪, כולל משלוח ומיסים.

שימו לב: חשוב לוודא שנוכל לקשור ו/או להצמיד את הכיסויים, כך שלא יעופו ברוחות חזקות, או בגשמים סוערים. לעיתים, הגשמים בצפון כל כך סוערים שהם מורגשים עד לאזור השרון. לכן, כדאי שגם באזורים הללו, תאחסנו את הרהיטים במחסן קטן, או בכל מקום אחר ומוגן (ליתר ביטחון).

כללי זהירות כאשר מנקים ריהוט גן שהוא גם עדין וגם יוקרתי

קחו את כללי הזהירות בערבון מוגבל, מכיוון שכל מקרה לגופו, וכך גם בתחום הריהוט. לכל ריהוט עמידות שונה, תגובה שונה לחומרים ודרכי ניקיון שונה. אז… להלן כמה כללי זהירות:

  1. אל תשתמשו בחומרים אשר לא מתאימים לבד \ למערכת הישיבה – בדקו את הוראות היצרן.
  2. אל תשתמשו בחומרי ניקיון המכילים מים (וגם לא בסמרטוט).
  3. אל תשתמשו בייבוש באמצעות חום (למשל שימוש בפן חם).
  4. אל תנקו את העץ באמצעות תכשירי ניקיון הכוללים חומצה.
  5. אל תשתמשו במגבונים \ מטליות נשלפות מרמי לוי – הצבע עלול לרדת, ויתגלו קרעים שונים.

אז במה כן מותר להשתמש? הרי “לקחת” לנו את אוויר הנשימה! טוב, עדיין תוכלו להשתמש בשלל מוצרים יבשים ויעילים.

לסיכום, “בקטנה”

ניקיון ושימור מוצרי הריהוט בגג, במרפסת ובגינה מצריכים לא מעט מחשבה. חשוב לבחור בדרכי השימור והניקיון בקפידה, על מנת שלא נהרוס את הריהוט. הישמעו לטיפים המקצועיים, הם כמעט תמיד מועילים ומונעים פגיעות בריהוט. אז… זהו, לבינתיים. כולנו תקווה שהמאמר סיפק לכם דרכים להגן על הריהוט שלכם מפני שלל המצבים הבעייתיים.

בהצלחה.

לקבלת הצעת מחיר ללא התחייבות חייגו 072-3307121

    דילוג לתוכן